Studie en opleiding

Hoe word je chiropractor?

De opleiding tot chiropractor is een alleenstaande, fulltime, universitaire opleiding, en dus geen specialisatie van de opleiding kinesitherapie.

In de Verenigde Staten is de opleiding gelijkgeschakeld aan de opleiding tot geneesheer. Daar leidt de opleiding tot het diploma en de titel van Doctor of Chiropractic, zoals de opleiding tot geneesheer - met een even lange studieduur nota bene - leidt tot het diploma en de titel van Doctor of Medicine.

In Engeland leidt de opleiding, onder Europese impuls, tot een Master’s degree in Chiropractic.

De opleiding tot chiropractor wordt niet georganiseerd aan Belgische universiteiten, en de studenten die zich geroepen voelen om chiropraxie te gaan studeren zijn dus verplicht om die opleiding in het buitenland te gaan volgen.

Chiropraxie wordt in Europa onderwezen in Engeland (Anglo-European College of Chiropractic in Bournemouth, geaffilieerd met The University of Portsmouth), in Frankrijk (Institut Franco Européen de Chiropraxie in Parijs), in Spanje (Real Centro Universitario) en Denemarken (Odense).

In de Verenigde Staten en Canada zijn er meerdere colleges, geaffilieerd aan een universiteit, die chiropraxie onderwijzen. De belangrijkste scholen bevinden zich in Chicago, Los Angeles, New York en Toronto. Voor meer informatie over de opleiding kan je terecht via de links naar de sites van deze Colleges of vraag het aan je chiropractor.

Heimdal DerdeHeimdal Derde