Heimdal Derde

Heimdal Derde

Waarom werd ik Chiropractor?

Ik ben afkomstig uit het West-Vlaamse Kortrijk.
Veel mensen hebben mij reeds gevraagd waarom ik chiropractor geworden ben, met veel plezier deel ik mijn ervaring met jullie. Toen ik een jaar of 6 was kreeg mijn moeder steeds meer te maken met nek en rug pijn, zoveel zelfs dat ze met moeite haar armen kon opheffen en de huisarts zei dat een operatie onafwendbaar was. Een collega op haar werk vertelde haar dat er een chiropractor was in Kortrijk die haar misschien kon helpen. Gelukkig heeft ze toen de stap gezet en na een aantal behandelingen was ze pijnvrij en gelukkiger dan ooit. Als kind reeds had ik af te rekenen met migraine en spanningshoofdpijn, en ja hoor, ook ik ging als 6-jarige voor het eerst naar de chiropractor. Ik weet nog goed dat ik al huilend van de hoofdpijn binnenging en met een grote glimlach terug buitenkwam, pijnvrij.
Eindelijk na al die tijd werd er iets gedaan aan de hoofdpijn in plaats van pijnstillers slikken. Later werd ook mijn vader onder handen genomen voor zijn lage rugpijn en mijn zus en broers hadden ook veel baat bij de behandeling van de chiropractor. Toen ik in 2001 te maken kreeg met een ernstige schouderblessure kon ik mijn beroep niet verder uitoefenen, en opnieuw werd ik goed geholpen door de chiropractor.
Op een avond zat ik in de wachtzaal na te denken hoe ik mijn beroepsleven verder wou invullen en toen zag ik een advertentie van Anglo-European College of Chiropractic in Engeland, er stond geschreven: "You’re the patient now, but in 5 years you could be the Chiropractor". Mijn keuze was gemaakt, 6 maanden later vertrok ik naar Engeland en behaalde er in 2007 de titel van "Doctor of Chiropractic" aan de Anglo-European College of Chiropractic in Bournemouth (UK). In 2007 verliet ik Engeland om met veel enthousiasme het werk verder te zetten van Wim Vanhorenbeeck D.C. in Rugcentrum Antwerpen, waar ik sindsdien met veel enthousiasme en liefde voor het beroep deze praktijk verder heb uitgebouwd.

Accreditatie

Heimdal Derde is geaccrediteerd bij de Belgische Vereniging van Chiropractors. Deze accreditatie garandeert de correcte opleiding en controleert continuïteit van bijscholingen tijdens de professionele carrière van de Belgische chiropractoren. Verdere informatie kan worden gevonden op www.chiropraxie.org